Lost Frequencies op Rock Werchter: Momentum voorbij?

© Wouter Van Vaerenbergh
Michael Ilegems
Michael Ilegems Chef van Knack Focus en KnackFocus.be

‘Are you with me?’ polste Felix De Laet aka Lost Frequencies. U danste een heel eind weg, ja, maar echt uitdagend kon je dit megalomaan dj-staaltje bezwaarlijk noemen.

What’s the fuss?

Onze kop eraf als u nog nooit van Lost Frequencies heeft gehoord, de eenmanszaak van Felix De Laet, een sympathieke student economie van nog geen 23. Zijn business is a-booming. Sinds hij de countrysong Are You With Me van Amerikaan Easton Corbin op een beat heeft gezet, ligt België én de wereld aan zijn voeten: als eerste landgenoot ooit forceerde hij een nummer 1-notering in Groot-Brittannië, zijn muziek wordt via Spotify meer gestreamd dan die van Stromae, hij werd op het beruchte Coachella geboekt en zijn huidige single Beautiful Life figureerde in het afterfilmpje van Tomorrowland Brasil. Man van het momentum, die De Laet.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Een stukje meepikken van ’s mans dj-set kon geen kwaad, al was het maar voor de omvangrijke visuals. Ruim twintig schermpjes met flashy projecties, rookkanonnen, knisperend vuurwerk dat ei zo na het dak in vlamde: regelrechte Main Stage-toestanden in Klub C!

De Laet moest natuurlijk iets doen om zijn setje spannend te houden. Aan een hoge frequentie schoof hij 29 songs – dat is welgeteld 640,7 MB aan muziek, mocht u zich dat afvragen – in elkaar. Eigen edits en mash-ups speelden haasje over met andermans hits, meestal van het soort dat u al beu gehoord was toen u nog naar uw lokale parochiezaalfuiven ging. Jump Around van House of Pain, die categorie. Getuigde van weinig lef. Even voordien had De Laet een beat onder Brel geplakt. Getuigde dan weer wél van lef, maar: niet doen.

Bekijk alle foto’s van het concert hier.

Voor de extra prikkelingen moesten vier gastvocalisten zorgen, die De Laets instrumentals van de gepaste zanglijntjes kwamen voorzien. Eerst droeg Emma ‘die van Milow’ Bale haar eigen, door Lost Frequencies geremixte Run voor, daarna mocht Lea ‘Emma Lauwers uit The Voice’ Rue de bühne op voor Sleep, For the Weak. Ook Nederlander Janieck Devy (Reality) en Zweed Sandro Cavazza (Beautiful Life) kwamen van achter de coulissen. Will do the trick, straks op Tomorrowland. Hier zijn we, zéker zo kort nadat PJ Harvey de nabijgelegen Barn perplex had achtergelaten, toch livemuziek van een ander kaliber gewend.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

U haalde uw smartphonecamera boven voor de uitgesponnen deluxeversie van Are You With Me, filmde een op zijn dj-booth klauterende Felix De Laet, stak uw telefoon weer in uw zak en danste nog een heel eind weg, de nacht in.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content