Kenji Minogue @ Pukkelpop: Afschuwelijk amusant

Pukkelpop 2014 © Jef Boes

(17u25, Wablief?!) Ja, eigenlijk, wablief?! Was de ‘normale’ set van Die Antwoord op donderdag een vraag, dan was Kenji Minogue het antwoord. Hun entertainment van de laagste plank bracht een bomvolle Wablief?!-tent in hogere sferen.

PLUS:

Dat het Belgische Kenji Minogue (‘ken je me nog’) een feestje ging worden, wist iedereen al. Een bomvolle Wablief?!-tent scandeerde hun naam al een tijdje voor de twee dames, de varkenskopdrummer Mista Pig en twee gitaristen – eentje met futuristisch masker, eentje met witte bodysuit – het podium al huppelend betraden. Hun set begon feestelijk met een ode aan ’s mans beste vriendjes (“Dieren die gaan dood!”), compleet in countrystijl met af en toe een jodeltje. Ook de kitscherige boerinnenbondtechno van ‘Danny’, ‘Stinkiewinkie’ en ‘Veranda’ werd door een diehard fanbase meegekeeld. Ze waren zelfs politiek correct en stootten geen enkele moraalridder voor de borst door in deze tijden ‘Gazastrook’ (“Nummertjes maken, terwijl de mensen sterven in de Gazastrook”) op te voeren. ‘Naam Familienaam’ is nog steeds hun populairste nummer en bij ‘Min Oeders’ kan zelfs de meest serieuze metalhead het gezicht niet in de plooi houden. Overal werd gedanst, gesprongen, gelachen en – last, but not least – een what the fuck-gezicht gemaakt.

MIN:

Meer varkenstoeren en filosofische inzichten, graag.

HOOGTEPUNT:

Toen Conny Comen (Sarah Vandeurzen) met haar agressieve cokekop Fanny Willen (Emilie De Roo) aftuigde tijdens het ‘intiem moment’.

AFTERMOVIEGEHALTE:

5/5

Sebastian Roth

Partner Content