Jake Bugg @ Pukkelpop: A washed out Saturday

© Wouter Van Vaerenbergh

(17u45, Main Stage) Jake Bugg woog te licht voor het hoofdpodium van Pukkelpop.

PLUS: Jake Bugg – nog altijd maar 20, en duidelijk nog altijd aanbeden door een hele schare jonge grietjes – toonde in Kiewit dat hij toebedeeld is met een uniek nasaal stemgeluid en dat hij met sprekend gemak aanstekelijke country-, folk- en rockabilly-songs en geniale lyrics als “stuck in speed bump city where the only thing that’s pretty is the thought of getting out” uit zijn mouw kan schudden.

MIN: Maar het hoofdpodium van Pukkelpop bleek toch wat te hoog gegrepen voor hem. Daarvoor ontbrak het hem al te vaak aan een dosis punch, ook wanneer hij zijn akoestische gitaar opborg en zich toelegde op heviger elektrische werk genre ‘Messed Up Kids’.

Er viel ook weinig te beléven tijdens zijn concert. Bugg haspelde zijn set op een schijnbaar laconieke manier af – zelfs een glimlachje kon er niet vanaf. “Smile Jake”, luidde het op één van de bordjes in het publiek. Daarmee was eigenlijk alles gezegd.

Het was een washed out Saturday voor Jake Bugg. De volgende keer op een iets kleiner podium, graag. U zult zien dat zijn charme daar beter tot zijn recht komt.

HOOGTEPUNT: De valse trage ‘Simple Pleasures’, een opflakkering in een voor het overige nogal makke set.

AFTERMOVIE-GEHALTE: 2,1/5

SETLIST: There’s A Beast And We All Feed It / Trouble Town / Seen It All / Me And You / Storm Passes Away / Two Fingers / Messed Up Kids / Ballad of Mr. Jones / Simple Pleasures / Green Man / Taste It / Kingpin / Slumville Sunrise / What Doesn’t Kill You / Lightning Bolt

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content