CC Smugglers @ TW Classic: onschadelijke feelgood-country

CC Smugglers © Alex Vanhee

Het grote TW Classic podium openen, iemand moet het doen. De jongens van CC Smugglers waren vastbesloten om er met hun vrolijke country het beste van te maken, en konden achteraf nog best tevreden zijn ook.

What’s the fuzz?

Banjo’s en fiddles die niet uit de Appalachen of New Orleans komen, maar uit de keurige Britse countryside, het kan. Deze jongens trekken voluit de kaart van de vrolijke meezing-country en houden het graag zo luchtig mogelijk. Aardige zomermiddagdeunen, dus.

Toch niet beter de toog opgezocht?

Eigenlijk niet. Wanneer de wei nog vol moet lopen, kan je evengoed de band in kwestie een hart onder de riem steken en vooraan een kijkje gaan nemen. CC Smugglers was dan ook zichtbaar onder de indruk van zoveel mensen voor zich, al hebben ze wellicht weinig fans gewonnen.

De meestampers zullen wel wat Spotify plays en facebook likes opleveren, niet in het minst om dat zanger Richie Prynne – een Sep Vanmarcke lookalike in puntlaarzen – er herhaaldelijk om smeekte. CC Smugglers noemt zichzelf een roots-band en laat graag de namen van Hank Williams en Muddy Waters vallen, maar dat is toch een beetje zoals Norah Jones bestempelen als de opvolgster van Nina Simone. Roots is pijn en miserie, dit was alles behalve dat. De set van CC Smugglers – de bandnaam The Smugglers bestond al – blonk uit in onschadelijke achtergronddeuntjes, recht gehouden door het onvermoeibare enthousiasme van vocalist Prynne. De mondharmonica, de fiddle en het orgeltje swingden aardig, maar blijven hangen deed het allemaal niet. In de feesttent van uw dorpsfeest zal het wellicht knallen dat het geen naam heeft, maar de wei van Werchter bleek een brug te ver.

Materiaal voor uw Snapchatverhaal?

Afsluiter Working Man kreeg de Springsteen T-shirts in beweging, en daarmee was het doel ook bereikt, voor deze sympathieke knullen, die na de zomer aan heel het dorp kunnen vertellen dat ze op hetzelfde podium als The Boss stonden.

Toon Heylen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content