Better Call Saul Hudson (aka Slash)

© Wouter Van Vaerenbergh

In tegenstelling tot zijn voormalige partner in crime Axl Rose, lijkt de tijd geen vat te hebben op Saul Hudson (aka Slash). Na zijn Guns N’ Roses-periode bleef de iconische gitarist gewoon verder de ene na de andere solo uit zijn (hoge) hoed toveren. Op Graspop was dit niet anders, al liet hij ook ruimte voor zijn band.

Slash FT. Miles Kennedy and The Conspirators

Mainstage 1

20u-21u

(****)

Bekijk de foto’s gemaakt door Wouter Van Vaerenbergh

Wanneer Slash op de affiche staat vergezeld met een rist andere namen, is het altijd uitkijken voor dat Slash and friends-gevoel. Gelukkig lieten Miles Kennedy and The Conspirators zich niet zo gemakkelijk afwimpelen door de man die vergroeid lijkt met zijn hoed en Gibson Les Paul. De redenen hiervoor zijn simpel: Miles Kennedy is een veel te goeie zanger om over het hoofd te zien en Slashs nieuwe solowerk biedt ook veel meer plaats voor een groep.

Openen deed Slash dan ook met You’re a Lie, een nummer uit zijn soloalbum Apocalyptic Love (2012). Het publiek zette meteen de handen op elkaar om het stukje rockgeschiedenis warm welkom te heten. Slash en co appreciëerde dit en gingen daarom gezwind over in Nighttrain, een nummer uit de Guns N’ Roses back catalogue. Dit bleek alvast een voorbode voor de rest van de setlist die doorspekt was van zowel Slashs solowerk als nummers van Guns N’ Roses en Velvet Revolver, die andere band waar Slash het vingerwerk doet.

Het publiek kon die mix tussen oud en nieuw wel smaken want naast classics als Sweet Child O’ Mine en Paradise City was het publiek helemaal in zijn nopjes toen Slash zijn dubbelloopgitaar bovenhaalde voor Anastastasia. Anno 2015 is Slash nog steeds tijdloos en zijn overtuigende passage op Graspop is daar het bewijs van.

Johannes De Breuker

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content