Revelatie Tinie Tempah regeert Brit Awards 2011

De South Londense rapper Tinie Tempah, die met vier nominaties grote favoriet was, haalde de prijs voor ‘British Single’ en ‘British Breakthrough Act’ binnen.

Revelatie Tinie Tempah, een 22-jarige rapper uit South Londen, werd met vier nominaties al voor de Brit Awards tot grote favoriet gebombardeerd. Zijn muziek klinkt als een frisse mix van grime, hiphop, dubstep en zelfs drum-‘n-bass. Met ‘Pass Out’ haalde hij de award van ‘British Single’ binnen. Daarnaast werd hij tot ‘British Breakthrough Act’ gekroond, iets wat al weken werd voorspeld. Tempah mag zich ondertussen protégé van Damon Albarn (Gorillaz, Blur) noemen en celebs als P. Diddy, Snoop Dogg en zelfs Prins Harry tot zijn fanclubs rekenen. Op 3 en 17 maart komt deze wonderboy samen met Usher naar het Sportpaleis in Antwerpen.


De award met het grootste prestige is allicht ‘MasterCard British Album of the Year’. Ook hiervoor had Tinie Tempah een nominatie beet met zijn debutalbum ‘Disc-Overy’, maar hij moest het onderspit delven voor ‘Sigh No More’ van Mumford & Sons.


Na hun onverwacht succesvol weekend op de Grammy Awards mocht Arcade Fire ook op de Brit Awards prijzen in ontvangst nemen. De Canadese band werd tot ‘Best International Group’ uitgeroepen en hun album ‘The Suburbs’ werd ‘Best International Album’. Justin Bieber, die volgens zijn woeste fans beroofd werd van de prijs ‘Best New Act’ op de Grammy’s, mocht enkele dagen later dan toch het podium op als ‘International Breakthrough Act’ op de Brit Awards.


Aangezien de Brit Awards het grootste evenement is van de Britse popkalender werd er een heuse show op poten gezet, gepresenteerd door James Corden. Een van de hoogtepunten was ongetwijfeld het optreden van een duidelijk geëmotioneerde Adele, die haar hit ‘Someone Like You’ bracht. Verder verscheen ook revelatie Tinie Tempah op het podium om zijn nieuwe single ‘Wonderman’, een samenwerking met Ellie Goulding, voor te stellen. Hij kon rekenen op veel fans in het publiek, dat helemaal uit de bol ging.


Ook Rihanna mocht het podium op: ze zong een medley van haar hits én mocht ‘International Female Solo Artist’ in ontvangst nemen. Cee Lo Green, ook wel bekend als Gnarles Barkley samen met DJ/producer Danger Mouse, stal op de Grammy Awards nog de show samen met Gwyneth Paltrow. Op de Brit Awards kreeg de artiest ‘International Male Solo Artist’ mee naar huis en sloot de show af met ‘Forget You’.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten


Astrid Snoeys

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content