Regi moet ex-manager 60.500 euro

© Imageglobe

Regi Penxten van hitformatie Milk Inc. moet zijn ex-manager Michel Lenaerts van MTC Worldwide Management 60.500 euro aan opzegvergoeding betalen. Dat heeft de Hasseltse rechtbank van koophandel beslist.

Lenaerts had een claim ingediend van ongeveer 600.000 euro, maar die werd afgewezen. Lenaerts zou zich voor de berekening gebaseerd hebben op het feit dat hij de algemene manager was, maar bleek enkel de tourmanager van Penxten te zijn. Als de algemene manager van Penxten zou hij aanspraak kunnen maken op meer commissies, maar de rechtbank besliste daar anders over. Er bestond tussen Regi en Lenaerts een samenwerking voor de periode van 1998 tot 2011, maar die werd stopgezet.

De rechtbank in Hasselt baseerde zich nu op een periode van negen maanden, waarin hij recht heeft op een opzegvergoeding. In het verleden was er ookal een uitspraak geweest, waarbij Lenaerts aan Penxten ongeveer 108.000 euro moest betalen. Het gaat om de betalingen voor live optredens, die MTC niet had doorgestort. Volgens de raadsman van Penxten, Didier Deneuter, is daar beslag op gelegd, maar is er nog niet betaald. Het geschil tussen beiden zat Penxten hoog en dat bleek tijdens de rechtbankzitting in Hasselt een maand geleden. “Milk Inc. is mijn kindje en ze waren mijn kindje pijn aan het doen. Dat ging echt om gijzelen”, zei hij toen. (Belga/KS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content