Red Star Line Festival warmt Antwerpen op voor museum

Het eenmalige Red Star Line Festival vindt plaats in de gebouwen van de voormalige rederij op het Antwerpse Eilandje. Op die site wordt momenteel nog volop gewerkt aan de opbouw van het Red Star Line Museum.

Het eenmalige Red Star Line Festival vindt plaats in de gebouwen van de voormalige rederij op het Antwerpse Eilandje. Op die site wordt momenteel nog volop gewerkt aan de opbouw van het Red Star Line Museum, dat op 27 september 2013 de deuren opent.

Het festival is bedoeld om het grote publiek en eventuele bijkomende sponsors warm te maken voor het museum. Tijdens het Red Star Line Festival kunnen bezoekers twee weken lang terugkeren naar de hoogdagen van de rederij, eind 19de en begin 20ste eeuw.

Concerten en danspartijen

De voormalige rederijgebouwen worden als een enorme ballroom ingericht, waar onder meer deFilharmonie en het Brussels Jazz Orchestra voor een passende begeleiding zorgen. Naast concerten en danspartijen staan er ook comedy- en filmavonden op het programma. Red Star Line trok destijds miljoenen landverhuizers aan die de grote oversteek wilden wagen naar de Verenigde Staten.

Originele glorie

Welke sporen die reizigers zoal in Antwerpen hebben nagelaten, wordt tijdens het festival en in het museum uitvoerig belicht. Op de slotdag wordt ook de bouwwerf van het museum al eens opengesteld voor het publiek ter gelegenheid van Open Wervendag. De rederijgebouwen worden momenteel in hun originele glorie hersteld, aangevuld met een 30 meter hoge toren die verwijst naar de schoorsteen van een toenmalige oceaanreus. (Belga/RDM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content