Red Hot Chili Peppers-zanger met spoed opgenomen in ziekenhuis

© Epa

Red Hot Chili Peppers-zanger Anthony Kiedis is zaterdag met spoed opgenomen in het ziekenhuis, enkele uren voor een concert bij het Amerikaanse radiostation KROQ.

Volgens een woordvoerder van dat radiostation werd de 53-jarige frontman met een ambulance afgevoerd nadat hij klaagde over “extreme maagpijn”, meldt het magazine Billboard.

De Amerikaanse rockband zou zaterdagavond om 22 uur optreden op een festival van KROQ in Irvine (Californië), maar door de gezondheidstoestand van Kiedis moest de band het optreden noodgedwongen afzeggen.

Kapot van dit nieuws

Het was bassist Flea die in naam van de groep het slechte nieuws moest vertellen aan het 16.000-koppige publiek in het Irvine Meadows Amphitheatre. Hij liet weten kapot te zijn van dit nieuws.

Voorlopig is onduidelijk hoe de gezondheidstoestand van Kiedis evolueert. De woordvoerder van de Red Hot Chili Peppers heeft nog geen commentaar gegeven op de hospitalisatie, maar drummer Chad Smith liet alvast via Twitter weten dat hij hoopt “dat zijn muzikale broeder snel zal genezen”.

Anthony Kiedis en bassist Flea zijn de enige twee stichtende leden van de Red Hot Chili Peppers die vandaag nog actief zijn in de groep. Bekende ex-leden van de groep zijn onder meer John Frusciante, die de band maar liefst twee keer verliet (in 1992 en 2009), Jack Irons en Dave Navarro. In 2012 kreeg de groep een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content