Recordopbrengst voor U2’s 360° tour

De groots opgezette 360° tour heeft de Ierse rockband U2 geen windeieren gelegd. Het viertal haalde tot nu toe zo’n 385,2 miljoen euro binnen en breekt daarmee het record van meest winstgevende tour aller tijden.

U2’s 360° tour ging in 2009 van start in Barcelona, waarna de Ieren de hele wereld rondtourden. De band speelde op 22 en 23 september 2010 twee uitverkochte concerten in het Koning Boudewijnstadion in Brussel. De tour duurt nog tot eind juli 2011 en er staan nog een twintigtal concerten gepland, maar de band tekent nu al voor een recordopbrengst. Met het bedrag van 385,2 miljoen euro verbreken ze het record van de ‘A Bigger Bang’ tour van de Rolling Stones uit 2005.

Het Ierse viertal maakte voor haar concertreeks gebruik van een megalomaan en bijzonder duur podium genaamd ‘The Claw’, waarvoor maar liefst 120 trucks nodig waren. Wereldwijd kwam er veel kritiek op het prijskaartje en de ecologische voetafdruk van de tour, vooral omdat Bono zich profileert als een sociaal bewust en geëngageerd zanger.

Laurens DeBlock

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content