Record Store Day: de belangrijkste events

Record Store betekent natuurlijk een resem vette speciale vinylreleases, maar voor de muziekliefhebber die wat krap bij kas zit, valt er die dag ook heel wat te beleven.

Niet getreurd als de geldbuidel bijna leeg is. Onder andere in Gent, Kortrijk, Antwerpen en Hasselt hebben de onafhankelijke platenzaken hun best gedaan om leuke events te organiseren, met gratis instore sessies van Belgische artiesten en signeersessies.

Gent

In Gent openen platenzaken Music Mania, Vinylla en Wool-E Shop hun deuren om 10u. De vroege vogels kunnen in Music Mania ontbijten met Mauro Pawlowski van dEUS – koffie en koffiekoeken zijn gratis. De livesessies, die vanaf 13 uur beginnen, zijn niet de minste. In Music Mania komen Flying Horseman, Liesa Van Der Aa en Finders Keepers (DJ-set) langs en Vinylla strikte Love Like Birds en Tiny Legs Tim, die een mystery guest meebrengen. Wool-E Shop ontvangt Filip Gheysen, Yannick Franck, Embers en Toe.

In Gent wordt Record Store Day afgesloten met een concert van Drums Are For Parades. Die band stelt zijn nieuwe album ‘IMPERIVM’ voor in de Handelsbeurs met gasten Younes Faltakh (The Hickey Underworld), Tim Vanhamel (Millionaire), Pieter-Paul Devos (Kapitan Korsakov), Papillon (The Subs) en Rudeboy (Urban Dance Squad)! Opgelet: dit optreden is niet gratis.

Kortrijk

Record Store Day met een knaller besluiten kan trouwens ook op de Vlasmarkt in Kortrijk. DJ Fré van de platenzaak Vlas Vegas komt tot een kot in de nacht Belgische tunes draaien. Wellicht ook de moeite op de Vlasmarkt: de openlucht platenbeurs die start om 15 uur.

Antwerpen

In Antwerpen zijn er heel wat sessies gepland. Mauro Pawlowski laat zijn kop ook zien in Tune Up en Fatkat Records. In de eerstgenoemde platenzaak komt hij zijn eerste nummers onder eigen naam voorstellen. Daarna gaat hij Hitsville Drunks helpen met zijn sessie in Fatkat Records. Spelen ook in een van beide zaken: nieuw Belgische geweld van The Hong Kong Dong, Maxon Blewitt, Valerie Solanas, Flying Horseman, Black Cassette, Bed Rugs en Birds That Change Colour.

Hasselt

Ten slotte gaan we nog even langs in Hasselt. Ook daar komen enkele artiesten optreden. Faith in Fate, De Held en Mad About Mountains passeren de revue in vinylshop Gigaswing.

Ben je nog op zoek naar een event in de buurt, dan kan je nog altijd de Belgische website van Record Store Day raadplegen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content