Recensie: Moussu T & Lei Jouvents @ Dranouter

© Facebook

De zwoele avondzon was het perfecte decor van de zuiderse tunes van Moussu T & Lei Jouvents.Van een gebrek aan spelplezier kan je Tatou en de zijnen alvast niet beschuldigen.

WIE? Een zootje ongeregeld uit Marseille met zanger Tatou, gitarist Blu en het percussiegeweld van Zerbino en Jamilson.
WAT ? Zomerse muziek met een vleugje reggea, ragga en rock.
WAAR & WANNEER ? Club, 18u30.

De zwoele avondzon was het perfecte decor van de zuiderse tunes van Moussu T & Lei Jouvents. De keuze van de organisatoren om deze heren te programmeren in de Club (met zitbanken) is eerder vreemd te noemen. Het was voor de band een enorme opgave om interactie te creëren met het publiek. Heel erg jammer, want hun ritmes zijn erg aanstekelijk.


Van een gebrek aan spelplezier kan je Tatou en de zijnen alvast niet beschuldigen. Ze mixen onder meer reggae met rock, gitarist Blu kan zich tijdens zijn gitaarsolo volledig laten gaan. Wanneer ze deze hardere toer opgaan, horen we bovendien een beetje Arno Hintjens in Tatou’s stem.


Wie dacht dat de kazoo enkel bespeeld werd door Tom Lenaerts, heeft het helemaal fout. Tatou bespeelt, met een veel grotere muzikale feel dan Lenaerts, enkele keren het toetertje. Ook de megafoon werd van onder het stof gehaald en zorgt af en toe voor een tof intermezzo. Berberse klanken, traditionele volksliederen en ragga: allen passeren ze de revue. Moussu T & Les Jouvents waaiden niet over Dranouter als ‘Le Mistral’ over Marseille, maar eerder als een zomers briesje. (AB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content