Recensie Goose (***)

© Koen Keppens

Goose speelde op veilig met hun set, maar dat volstond ruimschoots. De ideale aanstokers om u een laatste keer hard te doen gaan: opdracht volbracht.

(00u00, Main Stage)

PLUS Er was op voorhand wel wat gemor over de slotavond van Pukkelpop. Afsluiten met The XX en Goose op Main Stage: het leek misschien wel wat mager, zeker in een editie die sowieso al niet bijster memorabel was. Niettemin: niemand die er aan twijfelde dat Goose de klus wel zou klaren. Vaak genoeg gezien om te weten dat het nooit minder dan uitstekend is. Maar wel: vaak genoeg gezien.

Wat er dan nog over hun passage op Pukkelpop te zeggen viel? Dat Goose op veilig speelde met hun set, van opener Control tot afsluiter Words, maar dat ruimschoots volstond. Dat Main Stage er nooit stijlvoller zag uitgelicht, met een piramidespel van lasers en zoeklichten. Dat ook een instrumentaal nummer als Synrise collectief meebrulbaar blijkt. Dat Goose als het moet nog een streep harder kan gaan, met een tot monumentale proporties opgepompte climax in Words. Maar vooral: dat je het volk ook kan mennen zónder plastic crowdsurfballen, een grote playbackshow of vuurwerk. Gewoon op cool lukt het ook wel. De ideale aanstokers om u een laatste keer hard te doen gaan: opdracht volbracht.

MIN Je optreden afsluiten met een reclamefilmpje voor I Love Techno: wij blijven het toch gênant vinden. Geen idee waar dat voor nodig was.

HOOGTEPUNT
Synrise over een hele wei: dat geeft wel iets. Goose kan een mainstage aan, zoveel is duidelijk.

QUOTE

‘Are you ready to go apeshit?’ Allé, de laatste keer dan.

Geert Zagers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content