Recensie Cloud Boat (*): Bleke Blake

© Koen Keppens

(13u10, Castello) Cloud Boat kon op Pukkelpop niet uit de schaduw treden van boezemvriend en toergenoot James Blake.

(13u10, Castello) Cloud Boat kon op Pukkelpop niet uit de schaduw treden van boezemvriend en toergenoot James Blake.

PLUS

Sam Ricketts en Tom Clarke van Cloud Boat zijn jeugdvrienden en toergenoten van James Blake. Dat ze on the road veel plaatjes met elkaar uitgewisseld hebben, hoor je duidelijk aan hun sound: trage, meeslepende elektronica, doorspekt met subtiele gitaarmotiefjes en gestoeld op het zijdezachte stemgeluid van Clarke.

MIN

Maar Cloud Boat slaagde er niet in uit de schaduw van James Blake te treden: het duo zette in de Castello een bleke Blake-imitatie neer. Bovendien werden de vocale partijen van Clarke overstemd door de diepe, lome bassen van Sam Ricketts. En die diepe, lome bassen werden op zijn beurt overstemd door The Oddword, die op hetzelfde moment in de Boiler Room het beste van zichzelf gaf.

We kregen ook eerder klankexperimentjes te horen dan songs: ‘Youthern’ en ‘Wanderlust’ klonken niet onverdienstelijk, maar ze leken nooit ergens toe te leiden.

Er gebéúrde niks.

Wij hadden dus vooral ‘wanderlust’ naar andere oorden, want de Cload Boat stond vrijdagmiddag in de Castello van Pukkelpop op het punt te zinken.

HOOGTEPUNT

Geen

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content