‘Rebel Heart’ van Madonna is haar slechtst verkopende plaat in 20 jaar

© gf

Het dertiende studioalbum van Madonna verkoopt in vergelijking met haar andere cd’s maar matig. Hoewel de Queen of Pop nog steeds bij de grote spelers van de muziekindustrie hoort, is Rebel Heart haar slechtst verkopende album sinds begin jaren negentig.

In de eerste week van verkoop, gingen er 116.000 exemplaren van Rebel Heart over de toonbank. In vergelijking met MDNA uit 2012, waarvan er 359.000 stuks werden verkocht in de eerste week, loopt de verkoop niet op rolletjes. Enkel Bedtime Stories uit 1994 verkocht slechter.

Experts in de muziekindustrie leggen een deel van de schuld bij de gelekte nummers van het album. Madonna werd hierdoor gedwongen haar album vroeger te lanceren dan gepland. Een zet die haar misschien zuur zal opbreken.

Tour pakketten

Toen Madonna de plaat MDNA lanceerde, werd een deel van de albums aangeboden als deel van de tour pakketten. Deze cd’s werden ook bij het totaal aantal verkochte albums geteld. Ook nu worden exemplaren van Rebel Heart aangeboden wanneer fans tickets kopen voor de bijhorende tour, maar aangezien nog niet voor alle shows tickets beschikbaar zijn, liggen er nog heel wat albums te wachten op hun toekomstige eigenaar. (LP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content