Rapper van podium gegooid na anti-Obama-uitspraken

De Amerikaanse rapper Lupe Fiasco is van het podium gegooid tijdens een concert in Washington DC aan de vooravond van de eedaflegging van de president Barack Obama.

De Amerikaanse rapper Lupe Fiasco is van het podium gegooid tijdens een concert in Washington DC, naar aanleiding van de tweede eedaflegging van de Amerikaanse president Barack Obama. Lupe Fiasco was er headliner.

Hij bracht een versie van een half uur van “Words I never said”, waarin hij bleef herhalen dat Obama niets zei toen de Gazastrook werd gebombardeerd, en dat hij daarom niet voor hem heeft gestemd. Toen hij weigerde een ander nummer te beginnen, werd hij van het podium gegooid. Lupe Fiasco is onder meer bekend van zijn bijdrage aan Kanye Wests “Touch the sky”.

Op Twitter werd de hashtag FiascoGate meteen populair. Lupe Fiasco staat namelijk al lang bekend om zijn anti-establishmenthouding. In 2011 heeft hij Obama de “grootste terrorist” van de Verenigde Staten genoemd. “Ik strijd tegen het terrorisme dat eigenlijk andere vormen van terrorisme veroorzaakt.”

De organisator van het concert, StartUp RockOn, meldt maandag in een verklaring dat de rapper niet van het podium gegooid werd vanwege zijn kritische uitspraken. “We zijn hevige voorstanders van de vrijheid van meningsuiting. Dit ging echter niet om zijn mening, maar om het repetitieve, enerverende optreden waarover ook de toeschouwers hun ongenoegen lieten blijken. Daarom beslisten we over te gaan tot de volgende band.” (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content