Rapper Pop Smoke (20) doodgeschoten door inbrekers

Pop Smoke tijdens een feestje, begin februari 2020. © iStock

Rapper Bashar Barakah Jackson, bekend als Pop Smoke, is dood. De 20-jarige muzikant, die samenwerkte met onder anderen Nicki Minaj en Travis Scott, kwam om het leven tijdens een overval.

De Amerikaanse showbizzsite TMZ meldt het overlijden van Pop Smoke. De jonge rapper zou zijn doodgeschoten toen het huis waar hij verbleef werd overvallen door twee personen.

Pop Smoke, geboren als Bashar Barakah Jackson, wierp zich al een tijdje op als een opkomende naam in de drillscene, een subgenre van de hiphop met diepe bassen en vaak grove teksten. De rapper scoorde vorige zomer zijn eerste dikke hit met Welcome to the Party, waar Nicki Minaj enkele maanden later een remix van zou maken. Later volgde een duet met Travis Scott, Gatti, en was hij te horen op een remix van Slide, een nummer van H.E.R. Twee weken geleden nog bracht hij zijn tweede mixtape uit, Meet the Woo 2. De organisatie van het Luikse festival Les Ardentes had hem al geboekt voor volgende zomer.

Wie er achter de schietpartij zit, is volgens TMZ nog niet duidelijk. Er zou een man aangehouden zijn, maar die is opnieuw vrijgelaten. Het is ook niet bekend of Pop Smoke de schutters kende.

In januari werd de artiest er nog van beschuldigd om met een gestolen Rolls-Royce van Californië naar New York te zijn gereden. Hij zou de auto hebben geleend voor een videoclip. Uiteindelijk kwam hij vrij op borgtocht.

De laatste jaren hebben opvallend veel jonge Amerikaanse rappers in gewelddadige omstandigheden het leven gelaten, onder wie XXXTentacion en Nipsey Hussle. Lil Peep, Mac Miller en eind vorig jaar nog Juice WRLD stierven dan weer door een overdosis drugs.

Heel wat rappers bewezen Pop Smoke de laatste eer via de sociale media, onder wie Nicki Minaj, Chance The Rapper, Nas en Questlove van The Roots.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content