Rapper Nicki Minaj kondigt pensioen aan

De Amerikaanse rapper Nicki Minaj (36) gaat met pensioen. Dat deelde ze donderdag via Twitter mee.

Nicki Minaj, bekend van onder andere de hits Super Bassen Starships, heeft op Twitter aangekondigd met pensioen te gaan. De New Yorkse is verloofd met Kenneth Petty. Het koppel stapt in de komende maanden in het huwelijksbootje. Petty, die actief is in de Amerikaanse muziekindustrie, heeft geen onbesproken reputatie. Zo werd hij in 1995 op 15-jarige leeftijd schuldig bevonden aan verkrachting.

https://twitter.com/NICKIMINAJ/status/1169676721865412608Mrs. Pettyhttps://twitter.com/NICKIMINAJ

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

550rich3153600000Twitterhttps://twitter.com1.0

Minaj zegt op Twitter altijd van haar fans -die bekend staan als Barbz- te blijven houden en hoopt dat ze naar haar muziek zullen blijven luisteren.

Loopbaan

Minaj bracht in 2007 haar eerste mixtape uit. Drie jaar later tekende ze bij Young Money Entertainment, het platenlabel van Lil’ Wayne, en lanceerde ze haar debuutalbum Pink Friday, met daarop de hits Fly en Super Bass. Later volgde de albums Pink Friday: Roman Reloaded, The Pinkprint en eind vorig jaarQueen.

Volgens zakenblad Business Insider is het vermogen van Minaj zo’n 85 miljoen dollar (77 miljoen euro). Dat geld verdiende ze onder andere met haar muziek -ze verkocht 5 miljoen albums en 20 miljoen singles- , maar ze verdiende ook miljoenen als jurylid van American Idol. Daarnaast waren haar samenwerkingen andere artiesten, waaronder Justin Bieber en Madonna, zeer lucratief. Tenslotte heeft ze ook een parfumlijn en heeft ze een aandeel van 3 procent in Jay-Z’s streamingkanaal Tidal.

Partner Content