Radiohead verdwijnt van het internet: is album nummer negen nabij?

© .

De promostunts van artiesten worden steeds creatiever. Dat bewijst Radiohead nogmaals, door alle informatie van zijn officiële website en zijn Twitter- en Facebookprofiel te wissen. Ook het Twitteraccount van frontman Thom Yorke is op dit moment blanco. De voorbode voor Radioheads langverwachte negende plaat?

Albums op creatieve manieren aan de man brengen, Radiohead mag er stilaan een patent op beginnen te claimen. In 2007 werd zevende plaat In Rainbows initieel via het internet gedistribueerd, tegen een prijs die de fans zélf mochten bepalen. Thom Yorkes recente soloplaat Tomorrow’s Modern Boxes werd dan weer bij de downloaddienst BitTorrent aangeboden. En nu is Radiohead – zestien jaar nadat het een van zijn songs

” target=”_blank”>How to Disappear Completely doopte – nagenoeg volledig van het internet verdwenen. Menig fan is het erover eens dat dit maar één ding kan betekenen: album nummer negen zit er aan te komen, ook al sprak manager Brian Message onlangs nog over juni.

De geruchten over de nieuwe Radiohead-plaat werden afgelopen weekend aangezwengeld nadat Britse fans een flyer toegestuurd kregen met daarop de tekst: ‘Sing a song of sixpence that goes. Burn the witch. We know where you live.‘ In Burn the witch zien sommige fans een mogelijke albumtitel, omdat het de titel is van een song uit 2006 die de band nooit eerder officieel uitbracht. Anderen speculeren op de toepasselijke noemer Offline.

Voor het eerst sinds 2012 heeft Radiohead de komende tijd weer optredens gepland. Een doortocht in België zit er voorlopig niet in, maar Thom Yorke en co. zijn eind deze maand wel te zien bij onze noorderburen. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content