Radiohead scoort nieuwe Ed Norton/Robert De Niro-film

Thom Yorke en Jonny Greenwood van Radiohead leverden een rist experimentele songs voor de soundtrack van ‘Stone’, een nieuwe thriller van John Curran met Edward Norton en Robert De Niro.

Medio oktober is ‘Stone’ in de bioscoop te zien. Dat is de nieuw film van John Curran (regisseur van ‘Praise’, ‘We Don’t Live Here Anymore’ en ‘The Painted Veil’, en scriptschrijver voor Jim Thompson’s ‘The Killer Inside Me’) met Robert De Niro, Edward Norton en Milla Jovovic. Componist John O’Brien stond in voor de soundtrack, en werd daarbij geholpen door Radiohead-zanger Thom Yorke en gitarist Jonny Greenwood. Die laatste schreef drie jaar geleden overigens de muziek bij ‘There Will Be Blood’ van Paul Thomas Anderson.

Acteur Edward Norton is bevriend met de jongens van Radiohead, en tijdens de periode dat hij met regisseur John Curran aan het script voor ‘Stone’ aan het sleutelen was, ontmoette hij Jonny Greenwood in Londen. De Radiohead-gitarist bezorgde hem bijgevolg een heleboel experimentele ambient-songs die hij ooit met Thom Yorke op band gepleurd heeft. Norton en Curran speelden het materiaal tenslotte door naar filmcomponist John O’Brien, die het wellicht in de filmscore zal verwerken.

‘Stone’ gaat over een veroordeelde brandstichter – gespeeld door Norton – die vervroegd wil vrijkomen. Daarvoor heeft hij de toestemming nodig van de reclasseringsambtenaar Jack Maybury (Robert De Niro), die dat in eerste instantie niet ziet zitten. Maar wanneer Stone zijn vriendin aanmaant om Jack te verleiden, worden de zaken gecompliceerder. Bekijk de trailer:

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Radiohead heeft inmiddels al een rist nummers klaar voor een nieuw album, en denkt momenteel na over manieren om die de wereld in te sturen. Benieuwd hoe Thom Yorke en co het dit keer zullen aanpakken. In 2007 verwierpen ze het klassieke businessmodel van de platenfirma’s door het album ‘In Rainbows’ in eigen beheer én voor een vrij te bepalen prijs via internet te verdelen.

Michael Ilegems

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content