Radiohead op Chinese Twitter

Radiohead heeft een account aangemaakt op Weibo, de Chinese variant van microblogsite Twitter. Vreemde keuze aangezien de band eerder protest uitte over het land.

De microblog van Radiohead op China’s populairste webportaal Sina.com heeft de voorbije vijf dagen meer dan 65.000 volgers gegenereerd. Toch waarschuwen muziekcritici en internetexperts dat de blog snel geblokkeerd kan worden als er politieke uitlatingen op gepost worden.


De blog op Sina Weibo gelijkt sterk op Twitter en is een stap voorbij de grote censuur-firewall die de overheid heeft opgetrokken in China. Het land blokkeert Westerse sites zoals Google, Facebook, Youtube en Twitter. Een account aanmaken op Weibo is een vreemde keuze van de groep. Radiohead uitte eerder protest over het beleid van het land met betrekking tot de mensenrechten, Tibet en de opsluiting van Nobelprijswinnaar Liu Xiaobo.


De eerste post blijft echter netjes binnen de perken en zegt enkel dat de band nog aan het oefenen is met de site. Die boodschap werd meer dan tienduizend keer doorgestuurd en ontving zo’n 4500 reacties. De meeste daarvan vragen om een concert van Radiohead in China. Of dat optreden er zal komen, is twijfelachtig omdat het door de overheid moet worden goedgekeurd. De groep speelde in het verleden meermaals op Free Tibet concerten, waardoor de kans op een concert in China heel klein wordt.


De Weibo van Radiohead vindt u hier: http://weibo.com/radiohead


(TS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content