Radiohead eerste naam voor Rock Werchter 2017

© Koen Keppens

Rock Werchter heeft zijn eerste grote naam beet: Radiohead. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Thom Yorke en co. zijn headliner op vrijdag 30 juni 2017.

Een grote verrassing kan je de komst van Radiohead naar Werchter bezwaarlijk noemen. Dat het kwintet rond Thom Yorke, Jonny Greenwood, Colin Greenwood, Ed O’Brien en Phil Selway, dit jaar bevallen van zijn negende plaat A Moon Shaped Pool, volgende festivalzomer – en meer bepaald in de week van Rock Werchter – door Europa zou gaan toeren, was immers al duidelijk. De groep werd al bevestigd voor het Glastonbury-festival op 23 juni, staat vijf dagen later op het Poolse festival Open’er en werd gisteren aangekondigd als afsluiter van het Main Square Festival 2017 in het Noord-Franse Arras, op zondag 2 juli.

Eerder vandaag verraste Best Kept Secret al met het nieuws dat Radiohead bij hen komt headlinen op 18 juni 2017. Het Nederlandse festival pakte Rock Werchter zo in snelheid.

Radiohead speelde in 2008 voor het laatste op Rock Werchter. De ticketverkoop van Rock Werchter 2017, dat plaatsvindt tussen 29 juni en 2 juli 2017, start op 19 november om 10u. Alle info: rockwerchter.be. (DB/MI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content