Radiohead begint nieuwe wereldtournee

© Reuters

Radiohead heeft maandag in de Londense O2 Arena de aftrap gegeven van de wereldtournee. Een overzicht van wat de Belgische fans op 18 oktober in het Sportpaleis voorgeschoteld krijgen.

De band uit Oxford begon hun “King Of Limbs”-set voorspelbaar met “Lotus Flower”, gevolgd door “15 Step” en “Bloom”. Thom Yorke speelde af en toe op de maracas en de tamboerijn en waagde zich zelfs aan enkele danspasjes.

De enige nummers die gespeeld werden uit het bijzonder succesvolle “OK Computer”, waren “Climbing Up The Walls” en “Karma Police”. Radiohead trakteerde de fans op enkele onbekende en nieuwere nummers, zoals “Identikit”, “Staircase” en “These Are My Twisted Words”. Yorke zei hierbij droog: “Ik weet niet hoe bekend jullie zijn met onze nummers.” De band koos ook nog voor vroeger werk als “Hail To The Thief”, “Myxomatosis” en”Idioteque”. Zelfs “Like Spinning Plates” kwam aan bod, wat ze dit jaar maar een paar keer gespeeld hebben.

Als bisnummers speelden ze “Pyramid Song”, “Weird Fishes/Arpeggi”, “Reckoner” en verrassend genoeg een cover van REM’s “The One I Love”. Eindigen deed Radiohead met “Everything In Its Right Place”.

Radiohead speelt op 18 oktober in het Sportpaleis. Het concert is volledig uitverkocht. (jv)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content