Pyramid Marquee vervangen door grotere KluB C-tent op Rock Werchter

Pyramid Marquee, het tweede Werchter-podium, wordt vervangen door een grotere ‘big top’ tent, genaamd KluB C. Onder andere Goose, Dizzee Rascal en James Blake staan er geprogrammeerd.

De organisatie van Rock Werchter vervangt de Pyramid Marquee, sinds 1999 het tweede podium op het festival, door een nieuwe tent. Die krijgt de naam KluB C mee. “Het zeil van de constructie van de Marquee is na vele jaren trouwe dienst aan te grote herstelwerken toe”, meldt organisator Herman Schueremans donderdag in een persbericht. KluB C is “een big top tent die groter is dan zijn voorganger en die, net zoals de vorig jaar geïntroduceerde The Barn, een prima akoestiek heeft”.

Met de naam van de nieuwe tent verwijst Rock Werchter naar festivalpartner KBC. “Editie na editie hebben we ons partnership uitgebouwd om van Rock Werchter een topfestival te maken voor elke liefhebber”, zegt Johan Thijs, CEO van KBC Groep, over deze samenwerking. “Met de vervanging van de Pyramid Marquee werd de uitgelezen mogelijkheid geboden om een nieuwe stap te zetten in onze samenwerking.”

Op donderdag 4 juli wordt de tent met toeters en bellen ingehuldigd. Het Amerikaanse Fidlar speelt er als eerste band. Nog op donderdag zette het festival het tijdschema van de optredens online. Klik hier voor alle info.

Onder andere The National, Blur, Nick Cave & the Bad Seeds en Depeche Mode spelen op het festival, dat duurt van 4 juli tot en met 7 juli. Voor 5, 6 en 7 juli zijn de dagtickets al uitverkocht. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content