Pussy Riot-aanhangers willen steun van Madonna

Aanhangers van de gearresteerde Pussy Riot-dames hopen dat Madonna haar steun zal betuigen aan de Russische band. De zangeres geeft op 7 augustus een optreden in Moskou.

Supporters van Pussy Riot verwachten dat Madonna tijdens haar optreden in Moskou haar steun zal uitspreken voor de Russische punkband. Maria Alyokhina, Nadezhda Tolokonnikova en Yekaterina Samutsevich riskeren zeven jaar cel omdat ze in februari een kerk binnendrongen en een ‘punkgebed’ uitspraken tegen de Russische president Vladimir Poetin. De drie vrouwen worden vervolgd voor hooliganisme geïnspireerd door religieuze haat.


Heel wat artiesten spraken intussen hun sympathie uit voor Pussy Riot. Zo nodigde de Amerikaanse rockband Faith No More Pussy Riot-bandleden uit om samen op te treden in de Stadium Live Club in Moskou. Anthony Kiedis, frontman van Red Hot Chili Peppers droeg tijdens een concert in Sint Petersburg een t-shirt met de naam van de groep. Ook Franz Ferdinand, Peter Gabriel en Sting spraken hun steun al uit.


In vergelijking met haar collega’s bleef Madonna opvallend zwijgzaam over het incident. In een recent interview meende ze de arrestatie van de bandleden sterk te betreuren, maar na deze uitspraak deed ze er opnieuw het zwijgen toe.


Voor Pussy Riot vormt Madonna een belangrijke inspiratiebron omdat ze in het verleden meermaals van leer trok tegen de Rooms-katholieke Kerk.


Onlangs protesteerden in Polen nog katholieke groeperingen omdat de Amerikaanse popster een optreden gaf op de herdenkingsdag van de Opstand van Warschau in 1944. (AVL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content