Punkrock en kotsgeluiden: dit was Barno Koevoet & The Duijmschpijkers op Theater aan Zee

© Zjakki Willems
Milena Maenhaut
Milena Maenhaut Journalist bij Knack Focus

Tijdens Theater aan Zee palmt een jonge Belgische band elke dag Fort Napoleon in. Vandaag: Barno Koevoet & The Duijmschpijkers.

Theater aan Zee spot ook dit jaar weer jong muziektalent. Onder de noemer Jong Muziek geeft het theaterfestival in samenwerking met muziekclub De Zwerver (Leffinge) vrij podium aan acht beloftevolle bands, die elk vier keer optreden.

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers trapt het programma af met verhitte punksongs. Frontman en songschrijver Arno Vanhoutte richtte de band amper een jaar geleden op nadat hij zijn nieuwe creaties niet meer vond passen bij zijn andere groep, Budget Trash. Met die Brugse slackerband behaalde Vanhoutte in 2018 nog een finaleplaats op Humo’s Rock Rally.

Op Theater aan Zee doopt het vijftal Fort Napoleon om tot een groezelig repetitiekot. Denk: snedige gitaren, een drum die tilt slaat, en Vanhoutte die te pas en te onpas kotsgeluiden maakt. De Bruggelingen noemen het ‘liefdevolle pit’, wij zeggen: niet voor doetjes.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Barno Koevoet & The Duijmschpijkers speelt nog op 30 juli, 31 juli en 1 augustus op Theater aan Zee. Alle info: theateraanzee.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content