Pulp terug samen

De legendarische Britpop-alliantie rond Jarvis Cocker en co spelen deze zomer voor het eerst sinds acht jaar een reeks concerten.

De Britse band Pulp is weer samen voor een concertreeks. ‘Gebeurt dit wel echt?’, horen we u denken. De leden van Pulp dachten dat zelf blijkbaar ook, en zette deze en andere cryptische vragen op hun website om de bezoeker te prikkelen. Maar hoe mysterieus die site ook moge zijn, de Facebookpagina van Pulp liegt er niet om: de originele bezetting van de band is weer samen en heeft al twee data geprikt voor een tournee voor komende zomer.

Het eerste van die concerten staat gepland voor 27 mei 2011, op het Primavera Sound Festival te Barcelona. We niet echt helemaal kunnen zeggen dat Pulp-fans op hun honger hebben gezeten – frontman Jarvis Cocker heeft hen sinds de split solo op enkele muzikale delicatessen getrakteerd – maar voor fans van het eerste uur is dit ongetwijfeld toch een langverwachte gebeurtenis. De iconische muziekgroep uit Sheffield trad voor de laatste keer op in 2002, maar dat de oorspronkelijke bende weer samen is, is geleden van 1996.

Pulp, één van de belangrijkste componenten van Britpop, behoort anno 2010 nog steeds tot het collectieve geheugen. Maar omdat wij van mening zijn dat muziek als deze niet vaak genoeg beluisterd kan worden, geven we hier toch nog graag hun single Common People mee.


Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Dieter Brusselaers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content