Pukkelpop legt opbouw en ticketverkoop tijdelijk stil: ‘Regering moet voorwaarden afkloppen’

© belga

Pukkelpop vraagt aan de federale regering verduidelijking over het gebruik van het covid safe ticket, dat maandag werd aangekondigd. Dat meldt de organisatie op sociale media. Zolang er geen opheldering is, zet het festival de ticketverkoop en de opbouw voorlopig stop.

Het overlegcomité besliste maandag dat bezoekers van grote evenementen een covid safe ticket moeten voorleggen. Wie (nog) niet gevaccineerd is, moet een negatieve coronatest afleggen. Die mag maximaal 48 uur oud zijn, terwijl er eerder nog sprake was van 72 uur. Niet-gevaccineerde bezoekers zouden zich dus meerdere keren moeten laten testen op het festival, dat vier dagen duurt.

Die ingreep heeft ‘grote gevolgen voor de verdere organisatie van Pukkelpop’, klinkt het op sociale media. ‘De festivalorganisatie vraagt de federale overheid nu dringend om opheldering.’

Dat daarnaast beslist is om geen sneltesten of antigeentesten te aanvaarden, speelt ook een rol, zo is te horen bij de festivalorganisatie, al wil die organisatie voorlopig geen bijkomende commentaar kwijt. Pukkelpop vertrouwt erop dat er op korte termijn duidelijkheid zal verschaft worden.

Testen

Volgens het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke is Pukkelpop sinds dinsdagavond op de hoogte van de precieze afspraken over de organisatie van evenementen en de werking van het covid safe ticket. ‘Het klopt dat het Overlegcomité heeft beslist de geldigheid van de PCR-test voor het covid safe ticket terug te brengen naar twee dagen’, klinkt het. Daarnaast is er volgens het kabinet-Vandenbroucke wél de mogelijkheid om te werken met antigeentesten die 24 uur geldig zijn. Dat staat ook zo in het uitgewerkte akkoord waarvan de tekst nog eens aan de organisatoren van Pukkelpop zal bezorgd worden.

Pukkelpop is gepland van 19 tot 22 augustus in Kiewit. Er worden 66.000 festivalgangers per dag toegelaten. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content