Pukkelpop: KMI verwijst uitspraken Trullemans naar prullenmand

© Image Globe

Het KMI heeft vrijdag via een korte mededeling “uitdrukkelijk afstand” genomen van de uitspraken van KMI-weerman Luc Trullemans. Die had in een interview de organisatie van Pukkelpop nalatigheid aangewreven.

Trullemans had in een interview met het Franse magazine Paris Match gezegd dat hij op voorhand wist dat de storm op 18 augustus het festival kon treffen. Volgens hem was er ook sprake van nalatigheid, omdat de organisatie geen contact had met het meteorologisch instituut.

De uitspraak leidde al snel tot een verontwaardigde reactie van Pukkelpoporganisator Chokri Mahassine, die benadrukte dat er wel degelijk contact met het KMI was geweest. Zo was de organisatie geabonneerd op My Meteo, de officiële online betalende service van het KMI.

Bovendien, zo stelde Mahassine, waren de uitlatingen van Trullemans in tegenspraak met eerdere verklaringen van het KMI. Tijdens een officieel onderhoud had het instituut immers laten weten dat de storm, de omvang ervan en de exacte locatie onmogelijk op voorhand te voorspellen waren.

Het KMI maakte donderdag al duidelijk dat het nooit de bedoeling had om Mahassine met de vinger te wijzen. Nu neemt het Koninklijk Meteorologisch Instituut van België ook officieel afstand van de uitspraken van Trullemans.

Of de weerman ook op de vingers getikt zal worden, is nog niet duidelijk. “Daar kunnen we ons nog niet over uitspreken”, verklaarde business unit manager Marc Christiaens.

Als gevolg van de storm vielen op het Pukkelpopfestival vijf doden te betreuren. Meer dan honderd festivalgangers raakten gewond. (Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content