Pukkelpop – dag 3: Major Lazer***: Vochtafdrijvend paardenmiddel

© Wouter Van Vaerenbergh

(17u05, Dance Hall) De tweedimensionale Major himself gaf verstek voor Pukkelpop maar gaf gewoontegetrouw zijn volmacht aan producer/dj Diplo, twee vrouwelijke luitenants met dodelijke danspasjes en twee MC’s om een bommentapijt beats te droppen.

PLUS

Voor wie nog enkele liters zweet over had was Major Lazer het uitgelezen moment om nog een extra kilootje af te vallen – yep, hét vochtafdrijvende paardenmiddel deze Pukkelpopeditie is een cartoonfiguur bedacht door producers en dj-duo Diplo en Switch. Confetti, gabberhouse, dancehall, waterpistolen, champagnefonteinen, opblaasdolfijnen, Caribische dansritmes, Kanye West & Jay-Z, een van Flaming Lips geleende wandelballon… Diplo en zijn bende haalden alles uit de kast om er een tropische beach party op plankenhouten vloer van te maken. Zelfs de steevast stoïcijns dienstplichtige security durfden stiekem een danspasje wagen!

MIN

Ach, wat geeft het dat Diplo zijn arsenaal mokerbeats uit een laptop afvuurde, dit was pure, alle-remmen-los-fun.

Het YouTube-moment: De hele tent die op simpel commando boven z’n hoofd met het t-shirt begint te molenwieken, u was alweer een stel volgzame kadetten!

Jonas Boel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content