Pukkelpop – Dag 3: Jessie Ware**: Vedergewicht met potentieel.

(16u10, Club) Drie sterke singles op rij (Running, 110% en de recente hotshot Wildest Moments) leverde de Britse Jessie Ware een stek in de Club en onze onvoorwaardelijke aandacht op.

PLUS

Vier jaar geleden stond Ware hier nog als ruggensteun van Jack Peñate maar intussen groeide de voormalige achtergrondzangeres via gastrolletjes bij (post-)dubstepartiesten als SBTRKT en Joker uit tot één van dé aanstormende namen in het Britse poplandschap. Het meisje uit Brixton heeft dan ook een impressionant stemgeluid, en haar binnenkort te verschijnen album Devotion is een fijne mengelmoes van moderne r&b, pop, soul en softrock. Ware stond dan ook vooraf geboekt als een buitenbeentje op dit ‘alternatief’ festival. Met haar vergulde stembanden palmde ze alvast een deel van de in de koelte van de tent schuilende massa in, en zelfs de hardnekkigste non-believer ging overstag eenmaal Running door de boxen gleed.

MIN

Zelden een blekere band gezien dan het trio dat Jessie Ware had meegebracht. De drummer, gitarist en bassist speelden stroef en zonder ziel, waardoor de subtiele arrangementen van Jessie’s songs nooit uit de verf kwamen. In schril contrast stond Ware vooraan in diva-outfit en torenhoge hakken zich de ziel uit het lijf te zingen. Zonder degelijke, professionele omkadering valt Jessie Ware uit als een vedergewicht die boven haar gewichtscategorie uitkomt, maar potentieel heeft deze getalenteerde dame zeker en vast.

Het YouTube-moment: Wij stonden in de aanslag om haar versie van Bobby Caldwells What You Don’t Do For Love vast te leggen, maar het mocht niet zijn.

Jonas Boel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content