Pukkelpop – dag 3: Fence

© Koen Keppens

(18.15u, Wablieft?!) Local heroes van de dag: de Limburgers van Fence. Riep hun naam op de affiche op voorhand vooral herinneringen aan vroeger op – Mary Lou! – dan presenteerden ze zich in de Wablieft?!, bijgestaan door Micha Volders achter de drums, nadrukkelijk als een groep van nu.

PLUS

Het duurde zeven jaar voor Fence zich aan een comeback waagde, maar de Limburgers hadden – in tegenstelling tot Grandaddy een dag eerder – duidelijk geen zin om de sfeer van toen op te rakelen: de set was een nagenoeg integrale versie van hun jongste plaat Fence. Een onderschat album – het is de Belgische plaat die wij dit jaar misschien wel het meest hebben opgezet – en dat zetten ze met fijne versies van de stomende single Cool Spirit en het aan The Beatles schatplichtige Shredded Pants And Leather Jack. Fence is volwassen geworden, en het staat hen. Let wel: ergens blijven het nog altijd de slackers van vroeger, met bindteksten die op het lokale jeugdhuis afgestemd leken en een amusante podiumattitude. Charmant, noemen wij dat.

MIN

Laat ons eerlijk zijn: de afgesloten Wablieft?!-tent was een plek om te mijden, met temperaturen die boven de veertig graden piekten. We begrijpen dat de passage van Fence niet het euforische homecoming-feest was waar wij op gehoopt hadden: heel Pukkelpop was murw geslagen door de loden hitte. Nog een bedenking: fijn dat Fence zich als een band van nu presenteert, maar met nauwelijks één nummer uit hun eerste drie platen – géén Mary Lou, géén Sportlife – was de breuk met het verleden wel héél radicaal.

YOUTUBE-MOMENT Opener Cool Spirit, dat ons even de hitte deed vergeten. ‘Cool is a four letter word!’

Geert Zagers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content