Pukkelpop – dag 2: Two Door Cinema Club

© Wouter Van Vaerenbergh

(15.55u, Main Stage) Pretentieloze, okselfrisse gitaarpop: nét waar wij aan toe waren. Een licht vieruurtje met Two Door Cinema Club.

PLUS

De gevoelstemperatuur ging ruim boven de dertig graden, terwijl de vlakke zon boven de Main Stage postvatte. Een frisse bries was welkom, en dat was precies wat Two Door Cinema Club in gedachten hadden. Sprankelende, pretentieloze gitaarpop, ergens tussen Bloc Party en Vampire Weekend, met de juiste hits om het publiek op sleeptouw te nemen. Do You Want It All, Something Good Can Work en What You Know gingen er vlot in; met nieuwe single Sleep Alone tonen ze dat we voor hun volgende plaat – uit in september – meer van hetzelfde mogen verwachten. Wij vinden dat prima.

MIN

Vernieuwend klonken ze nooit: The Vaccines, Bloc Party en Vampire Weekend – om er drie te noemen – grossieren in dezelfde pretentieloze gitaarpop. Maar eerlijk: niemand die dat aan zijn hart liet komen.


YOUTUBE-MOMENT Something Good Can Work, door de Noord-Ieren in een prima versie gebracht.


SETLIST Cigarettes in the Theatre/Undercover Martyn/Do You Want It All/Wake Up/Something Good Can Work/You’re Not Stubborn/Handshake/Eat That Up/What You Know/Sleep Alone/Come Back Home/I Can Talk

Geert Zagers

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content