Pukkelpop – Dag 1 : Santigold: glasheldere electropunk

(17u40, Main Stage) Eerder dit jaar bracht Santi White met ‘Master Of My Make-Belief’ een plaat vol avontuurlijke clubtracks uit. Die kwamen ook op het hoofdpodium goed uit de verf.

PLUS Dat haar opzwepende, Afrikaans getinte en in electropunk gedrenkte R&B aanstekelijk werkt in een club bewees Santigold in 2008 al in de Dance Hall. Maar ook op het hoofdpodium bleek haar formule wonderwel aan te slaan. ‘Disparate Youth’, ‘Fame’, ‘The Keepers’, L.E.S. Artistes… Het zijn in de eerste plaats allemaal goed geproducete studiotracks. Maar vanwege Santi’s glasheldere stem, de snerpende gitaarpartijen en de bonkende bassen, misten ze ook live hun effect niet. Ja, in R&B- en hiphopland is dat een zeldzaamheid.

MIN Santigold en band haalden alles uit de (kleer)kast om er een gedenkwaardig concert van te maken: felgroene pompons, witte zeemansuniformen en een levensgroot paardenkostuum. Nee, wat ons betreft was het concert van Santigold ook zonder deze futiliteiten geslaagd.

YOUTUBE-MOMENT Tijdens een uitmuntend ‘Creator’ mocht een horde fans, hoofdzakelijk tienermeisjes, mee komen dansen op het podium.

Michael Ilegems Copyright Foto’s: Koen KeppensSETLIST: GO! / L.E.S. Artistes / Say Aha / The Keepers / Creator / Hold The Line / Disparate Youth / Freak Like Me / Starstruck / Fame / Big Mouth

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content