Pukkelpop – dag 1: Hot Chip: geroutineerd house-orkest

© Wouter Van Vaerenbergh

(20u, Marquee) De bende van Hot Chip mocht voor de vierde keer opdraven op de wei van Kiewit, de eerste keer in de Marquee. Het werd een feestje zonder crescendo’s.

PLUSNa het pensioen van LCD Soundsystem zijn Hot Chip het meest geroutineerde house-orkest van de planeet, en bovendien één van de beste singlesbands van Engeland. Meer dan tien jaar draait het combo intussen mee, en ouder werk wordt naadloos en zonder grote contrasten tussen hun meest recente output ingelast. Net als vier en twee jaar geleden koos de band voor een rechttoe-rechtaan aanpak en hadden ze de soms ietwat stroperige slow jams uit hun albums thuis in Londen gelaten. Nieuwe rekruut Sarah Jones op drums kweet zich uitstekend van haar taak en de immer zoetgevooisde Alexis Taylor croonde getrouw als de in los om de lenden zittend maatpak gestoken r&b-knecht die hij is.

MIN
In het kort: weinig dalen, maar ook luttele pieken. Enkel een met een dikke trance-saus overgoten Over & Over en op één na afsluiter Ready For The Floor (met een streepje Everywhere van Fleetwood Mac aangebreid) brachten echt schwung in de tent. Nieuwe tracks als Don’t Deny Your Heart bleken nog niet voldoende ingeburgerd om het vuur aan de lont te steken, en we mistten steeds doel treffende floor fillers als Shake A Fist, Out At The Pictures en Just Like We Breakdown op de setlist.

Het Youtube-moment: Over & Over

Jonas Boel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content