Pukkelpop brengt verloren voorwerpen zelf naar eigenaar terug

© Pukkelpop

Het muziekfestival Pukkelpop, dat volgende week van donderdag tot zondag plaatsvindt, pakt uit met een nieuwe primeur. In samenwerking met de Limburgse start-up Parcify lanceert Pukkelpop een app waarmee verloren voorwerpen door de organisatie terug naar de eigenaar kunnen gebracht worden. Wie iets verliest, moet dus geen seconde van zijn favoriete optredens missen.

Op grote publieksevenementen zoals Pukkelpop gaan er heel wat bezittingen van bezoekers verloren. Sleutels, portefeuilles, mobiele telefoons, kledingstukken en andere waardevolle voorwerpen geraken vaak zoek en zijn in de mensenzee nog nauwelijks terug te vinden. Dat zorgt voor tal van praktische en emotionele beslommeringen. De diensten die de verloren voorwerpen in ontvangst nemen, hebben een helse taak om ze terug bij de rechtmatige eigenaar te bezorgen. Het gevolg is dat de organisatoren na hun evenement met een massa aan anonieme voorwerpen blijven zitten.

Met Parcify wil Pukkelpop dit probleem oplossen. Met de app die het bedrijfje heeft ontwikkeld, kunen de verloren voorwerpen heel eenvoudig tot bij de festivalgangers worden gebracht. Via moderne technologische snufjes en sociale mediakanalen kan iedereen die een voorwerp verliest op Pukkelpop, een nauwkeurige melding doorgeven. Als iemand het verloren voorwerp binnenbrengt, zal een Parcify-medewerker zelf naar de festivalbezoeker gaan om zijn eigendom terug te bezorgen.

Wie dus een voorwerp verliest, moet geen seconde van zijn favoriete optredens missen. De nauwkeurige positiebepaling laat toe dat de Parcify-medewerker opduikt waar de onfortuinlijke Pukkelpopper zich bevindt.

De service is een primeur. Voor Pukkelpop past dit in hun ambitie om steeds nieuwe vooruitstrevende diensten aan de bezoekers te bieden. Voor Parcify is het slechts een start van het uitgebreide logistieke platform dat het bedrijfje weldra op een internationale schaal zal lanceren.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content