Publiek Sportpaleis krijgt ruimer zicht op podium

In het Antwerpse Sportpaleis zijn voor de derde zomer op rij grondige renovatiewerken aan de gang. Na het nieuwe dak en een minder steil balkon is dit jaar de koptribune aan de beurt.

De mobiele tribune, die nog dateerde uit de tijd van de wielerpiste, wordt vervangen door een vaste, betonnen constructie. Tegelijk worden de toegangen vereenvoudigd en krijgt het publiek vanop nieuwe zitjes een ruimer zicht op het podium.

De binnenrenovatie, die vorig jaar van start ging, kent een kostenplaatje van om en bij de 20 miljoen euro. Daarvan betaalt de provincie Antwerpen de helft.

Maximale muziekbeleving

Tegen eind 2013 wil het Sportpaleis volledig klaar zijn met de verbouwingen. De zaal moet dan bezoekers in de beste omstandigheden kunnen verwelkomen en beantwoorden aan alle normen op vlak van veiligheid en comfort. Zo komt er dit jaar nog extra isolatie en geluidsdemping, zodat er minder geluid uitgestoten wordt naar de omgeving en in de zaal de muziekbeleving maximaal is.

Intussen blijft het Sportpaleis zijn capaciteit uitbreiden. Vorig jaar werd die nog opgetrokken tot 19.151 bezoekers, tegen september wordt dat 20.702. Eens alle werken zijn afgerond zou de zaal volgend jaar zelfs 23.359 personen moeten kunnen ontvangen.

Om in 2013 een nieuwe milieuvergunning in de wacht te slepen, werkt het Sportpaleis verder aan de uitbouw van een mobiliteitsplan. Het doortrekken van tramlijn 5 tot in Wijnegem moet een gunstig effect hebben op het percentage bezoekers dat met het openbaar vervoer komt. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content