Promotor wil Dylan, Rolling Stones, Paul McCartney en Neil Young op één festival

© Reuters

The Rolling Stones, Paul McCartney, Bob Dylan en Neil Young, allemaal samen op een en dezelfde affiche. Daarover is organisator GoldenVoice gesprekken aan het voeren, schrijft de Los Angeles Times.

Volgens de krant wil GoldenVoice, de organisator van het erg winstgevende Amerikaanse festival Coachella, hen van zeven tot negen oktober allemaal laten optreden in de Californische woestijn. Ook The Who en Roger Waters zouden van de partij zijn. De onderhandelingen zijn volgens de Times vergevorderd.

De levende muzieklegendes zijn intussen allemaal zeventigers, met uitzondering van de gitarist van de Stones, Ronnie Wood, die 68 is. Toch lokken ze afzonderlijk nog steeds een massa volk naar hun shows.

Als GoldenVoice het plan kan verwezenlijken, zou het de eerste keer zijn dat Bob Dylan en Paul McCartney op dezelfde affiche staan, zij het niet op dezelfde dag.

7 miljoen dollar

Het festival in oktober zou ook wel eens het laatste optreden kunnen worden van The Who, aangezien de bandleden eerder suggereerden dat hun pensioen in aantocht is. Hun tournee zou normaal gezien volgende maand aflopen, maar ze hebben al enkele concerten in juni toegevoegd aan hun agenda, om te kunnen spelen op muziekfestivals in Europa.

Volgens de LA Times zouden Dylan en de Stones de eerste avond voor hun rekening nemen, McCartney en Neil Young de tweede, terwijl de Who en Waters zouden afsluiten. De attracties zouden elk hun volle programma spelen, en niet een ingekorte festivalset.

Volgens muziekblad Billboard zouden de attracties elk minimaal 7 miljoen dollar opstrijken, en wordt ook gedacht aan een tweede weekend met dezelfde bezetting.

(Belga/RR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content