Project Belle & Sebastian op nagelnieuwe website

Stuart Murdoch, frontman van Belle & Sebastian, gaf een aantal jaren geleden het startschot voor ‘God Help the Girl’. Op hun nieuwe website kan iedereen de vorderingen van het film- en muziekproject nauwgezet opvolgen.

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten
Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

‘God Help the Girl’ begon in 2004 als een muzikaal project met bekende (en minder bekende) nummers als Funny Little Frog, Act of the Apostle en The Psychiatrist in In. Tijdens een tournee kwam Murdoch op het idee om liedjes te schrijven, niet voor eigen band bedoeld. De songs hadden een vrouwenstem nodig, en zo geschiede: Brittany Stallings en Dina Bankole werden uit 400 vrouwen verkozen om de nummers in te zingen.

De frontman ziet het hele project nog grootser. ‘God Help the Girl’ zou nu naast een verzameling door vrouwen ingezongen nummers ook een film in wording zijn. Het idee achter de website is dat het proces van de film van de eerste tot de laatste stap door het grote publiek kan worden gevolgd. De webstek is interactief onderbouwd. Murdoch doet een oproep aan alle bezoekers om hun mening over dit project te geven en mogelijke acteurs/actrices voor te stellen voor de personages en locaties uit de film.

Binnenkort behoort karaoke tot een van de mogelijkheden van de website. Fans kunnen dan naar harte lust luidkeels meezingen met hun favoriete muziek. De (toch wel muzikale) film ‘God Help the Girl’ zal pas voor 2012 zijn.

Hieronder kunt u Funny Little Frog met de stem van Brittany Stalling beluisteren.Hieronder kunt u genieten van de oorspronkelijke versie, door Stuart Murdoch gezongen.Welke versie geniet uw voorkeur? Laat het ons weten!

(JH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content