Primeur: videoclip ‘Black Hole’ van Blackie & The Oohoos

Dat er nog muziek in Antwerpen zit bewijzen ook Blackie & The Oohoos die uw platenboer in november zullen bevoorraden met een tweede album vol intimistische lo-fi. Knackfocus brengt u exclusief de video van hun eerste single: Black Hole.

Song For Two Sisters is de toepasselijke titel van het tweede album van zusjes Loesje en Martha Maieu die samen met hun Oohoos bekend staan om hun tweespan tussen meerstemmig sirenegezang en straffe muzikale opdoffers.

Blackie & The Oohoos verkent het muzikale landschap en experimenteert onder meer met de ondes-martenot, een van de vroegste elektronische muziekinstrumenten met een geluid dat sterk lijkt op dat van de zingende zaag. De uitkomst is steevast liefelijk maar onheilspellend, etherisch maar hypnotiserend; wie in 2009 zei dat we van deze winnaressen van de Dranouterrally nog veel zouden horen zat er zeker niet naast.

Nu ze aan hun tweede album toezijn hebben de zusjes hun originele sound met behulp van producer Pascal Deweze (Sukilove, The Van Jets, Creature with the Atom Brain) nog meer gedefinieerd en Songs For Two Sisters is een zinderende, spannende plaat geworden waar u, geleid door de liefelijke stemmetjes van de zusjes Maieu, wil induiken om vervolgens te verdrinken in muzikale golven vol gevaarlijke gitaaruithalen en een adembenemende, spookachtige densiteit.

Black Hole, de eerste single van de plaat, is geen buitenbeentje. Volgens de zusjes gaat het lied over de schaduwkant van de dingen, en over de strijd tussen man en vrouw in een relatie.

Ontdek hieronder de song en de bijhorende videoclip, gemaakt door Antwerps kunstenaar Philippe Werkers die aan de slag ging met een gigantische collectie seventies hotelinterieurs, een kopieerapparaat en ontelbare kleurstiften en -potloden. Het resultaat is een gelaagde animatie die knipoogt naar kindertekeningen, waarin de melancholische muziek de interieurs vervormt. (KS)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content