Presentatrice en zangeres Bea Van der Maat (62) overleden na slepende ziekte

(Archiefbeeld) Bea Van Der Maat in 2002 © Belga

Bea Van der Maat is donderdag op 62-jarige leeftijd overleden, zo heeft haar familie zondag bevestigd. De zangeres en presentatrice, bekend van de hit ‘I Lie and I Cheat’, leed aan de neurologische ziekte ALS en koos voor euthanasie, deelde radio- en tv-presentator Bart Verbeeck namens de familie mee.

‘Ze is op donderdag 27 juli 2023 in het UZ Leuven gestorven. Béatrice, zoals ze voluit heette, kreeg in juni 2022 de diagnose ALS. Afgelopen donderdag koos ze voor euthanasie’,  aldus Verbeeck in de mededeling.

Won Ton Ton

Bea Van der Maat was onder andere bekend als presentatrice van ‘Tien om te zien’, de muziekshow op VTM die ze van 1989 tot 1996 samen met Willy Sommers presenteerde. Haar muziekcarrière begon in 1984 toen ze met haar eerste groep Chow Chow de finale van Humo’s Rock Rally haalde. De doorbraak kwam er met de daaropvolgende band Won Ton Ton en de hit ‘I Lie and I Cheat’. In 1996 bracht Van der Maat ook nog een soloalbum uit, ‘Thin Skinned’ getiteld.

Vanaf 1998 presenteerde Van der Maat ‘Rare streken’ op het toen pas opgerichte Canvas. In de film ‘Koko Flanel’ (1990) van Urbanus speelde ze de hoofdrol.

Begin jaren 2000 ging ze aan de slag als leerkracht Engels in een school in Keerbergen. Bea Van der Maat laat een man en twee kinderen achter. Op haar vraag vindt de afscheidsplechtigheid in intieme kring plaats.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content