Pré-listening (8): Styrofoam (& Eva Mouton)

Am I The Ghost is de achtste track uit het nieuwe album van Arne Van Peteghem aka Styrofoam. Beluister en check in avant-première de bijhorende illustratie van Eva Mouton.

Bij wie is Styrofoam de titel van zijn nieuwe plaat Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers gaan halen? Yup, bij Elvis Costello, en meer bepaald diens klassieker This Year’s Girl. Of dat iets over de plaat zelf vertelt? Check zelf. Focusknack.be biedt dagelijks een nieuwe song uit het album in pre-listening aan, inclusief de illustratie van Eva Mouton én de bijhorende commentaar van de twee. Laat ons vooral weten wat u ervan vindt!

Beluister Am I The Ghost, het achtste nummer uit Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers.

08 – Am I The Ghost by Newsroom Roularta

Commentaar
Arne Van Peteghem (zanger): Dit nummer heb ik volledig thuis geproduceerd en opgenomen. De spoken word stem is van Annelies Van Dinter, die na de vorige plaat een hele tijd in de Styrofoam band speelde. Het nummer is op diverse manieren misschien wel een beetje de vreemde eend op deze plaat.

Eva Mouton (illustrator): Het donkerste nummer van de plaat, althans, zo voelde ik het aan. Dat kon wel een donkere, mysterieuze prent gebruiken. Ik ging op zoek naar tourfoto’s van Styrofoam op hun Myspace en kwam een foto tegen die me meteen perfect leek bij dit nummer. Ik ga niet verklappen welke foto, daar moet je zelf maar naar op zoek gaan. (;))

Vorige nummers & illustraties
Carolyn
Get Smarter
Extra Careful
Kids On Acid
The Only One To Curse
Looking Glass Two Zero
Mile After Mile

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content