Pré-listening (7): Styrofoam (& Eva Mouton)

Mile After Mile is de zevende track uit het nieuwe album van Arne Van Peteghem aka Styrofoam. Beluister en check in avant-première de bijhorende illustratie van Eva Mouton.

Bij wie is Styrofoam de titel van zijn nieuwe plaat Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers gaan halen? Yup, bij Elvis Costello, en meer bepaald diens klassieker This Year’s Girl. Of dat iets over de plaat zelf vertelt? Check zelf. Focusknack.be biedt dagelijks een nieuwe song uit het album in pre-listening aan, inclusief de illustratie van Eva Mouton én de bijhorende commentaar van de twee. Laat ons vooral weten wat u ervan vindt!

Beluister Mile After Mile, het zevende nummer uit Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers.

07 – Mile After Mile by Newsroom Roularta

Commentaar
Arne Van Peteghem (zanger): De tekst van dit nummer is ook grotendeels in Hollywood tot stand gekomen en gaat over time zones, kilometers vreten en wilde dansvloeren. Oorspronkelijk zat het vol akoestische gitaren maar die zijn er na verloop van tijd onverbiddelijk uit gekieperd. In mijn imaginaire videoclip bij dit nummer zit ik te zingen op een groot wit bed in het midden van een Saturday Night Fever-achtige dansvloer.

Eva Mouton (illustrator): Mile After Mile was het eerste nummer dat in mijn inbox zat en waar ik rond kon tekenen. Ik had al snel het idee rond Pacman, hij is de man die miljarden mijlen aflegt zonder morren. In het eerste beeld had ik een volledig Pacmanparcours getekend. Dat vond ik te rommelig en niet duidelijk genoeg, dus heb ik de prent hernomen (“ingezoomd”) om meer nadruk te leggen op Pacman zelf. Zo kwamen de typische spelconsole/bubblegum/hollywoodkleuren ook beter uit.

Vorige nummers & illustraties
Carolyn
Get Smarter
Extra Careful
Kids On Acid
The Only One To Curse
Looking Glass Two Zero

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content