Pré-listening (5): Styrofoam (& Eva Mouton)

The Only One To Curse is de vijfde track uit het nieuwe album van Arne Van Peteghem aka Styrofoam. Beluister en check in avant-première de bijhorende illustratie van Eva Mouton.

Bij wie is Styrofoam de titel van zijn nieuwe plaat Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers gaan halen? Yup, bij Elvis Costello, en meer bepaald diens klassieker This Year’s Girl. Of dat iets over de plaat zelf vertelt? Check zelf. Focusknack.be biedt dagelijks een nieuwe song uit het album in pre-listening aan, inclusief de illustratie van Eva Mouton én de bijhorende commentaar van de twee. Laat ons vooral weten wat u ervan vindt!

Beluister The Only One To Curse, het vijfde nummer uit Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers.

05 – The Only One To Curse by Newsroom Roularta

Commentaar

Vorige nummers & illustraties
Carolyn
Get Smarter
Extra Careful
Kids On Acid

Arne Van Peteghem (zanger): Dit nummer is – net zoals het laatste op de plaat – al meer dan tien jaar geleden onstaan en stond in een embryonale versie ooit op een Franse verzamelaar. Ik heb het voor deze plaat opgediept omdat het perfect bij de rest bleek te passen. Een paar splinternieuwe nummers werden trouwens genadeloos geschrapt ten voordele van deze.

Eva Mouton (illustrator): Ik vond dit nummer van bij het begin heel intiem overkomen. Iemand die zichzelf verwijten maakt, maar er niet over durft te spreken, zoiets. In zijn hoofd blijft het maar malen, zonder dat de persoon in kwestie er meer vat op lijkt te krijgen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content