Pré-listening (10): Styrofoam (& Eva Mouton)

Believe Everything is de tiende en laatste track uit het nieuwe album van Arne Van Peteghem aka Styrofoam. Beluister en check in avant-première de bijhorende illustratie van Eva Mouton.

Bij wie is Styrofoam de titel van zijn nieuwe plaat Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers gaan halen? Yup, bij Elvis Costello, en meer bepaald diens klassieker This Year’s Girl. Of dat iets over de plaat zelf vertelt? Check zelf. Focusknack.be biedt dagelijks een nieuwe song uit het album in pre-listening aan, inclusief de illustratie van Eva Mouton én de bijhorende commentaar van de twee. Laat ons vooral weten wat u ervan vindt!

Beluister Believe Everything, het tiende nummer uit Disco Synthesizers & Daily Tranquilizers.

10 – Believe Everything by Newsroom Roularta

Commentaar
Arne Van Peteghem (zanger): Dit is een nummer waarvan ik tien jaar geleden al een eerste versie heb opgenomen voor een cd bij een Italiaans magazine. Ik vond het altijd al jammer dat er niets meer mee gebeurd is en daarom heb ik besloten het hier een tweede leven te gunnen. Ook al omdat ik nog een traag en donker nummer wou om de plaat af te sluiten en dit perfect die rol kon vervullen. De drums op “Believe Everything” zijn ingespeeld door Alan Myers van DEVO en daar ben ik best wel trots op.

Eva Mouton (illustrator): Ik herinner me dat ik deze tekening een paar keer heb hernomen. Eerst zat die deken niet goed. Ik veranderde die deken, maar plots zat de neus van de jongen niet meer op zijn plaats. Toen alles op de voorgrond juist zat, bleek er plots niets meer te kloppen aan de achtergrond (die had ik volledig zwart gemaakt en was te zwaar geworden). Die heb ik dan nog eens hernomen. Nu is deze tekening één van mijn lievelingstekeningen in het boekje, omdat ze zoveel rust uitstraalt. Dat mocht wel, vond ik, aan het einde van zo’n knalplaat.

Vorige nummers & illustraties
Carolyn
Get Smarter
Extra Careful
Kids On Acid
The Only One To Curse
Looking Glass Two Zero
Mile After Mile
Am I The Ghost
What’s Hot (And What’s Not)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content