Poliça werkt samen met Bon Iver

De Amerikaanse electronicaband Poliça pakt uit met een nieuwe single ‘Tiff’, en stak daarvoor de koppen samen met Justin Vernon, de frontman van Bon Iver. ‘Tiff’ is het eerste nieuwe materiaal dat Poliça uitbrengt sinds de release van hun debuut ‘Give You The Ghost’ vorig jaar.

De single ligt in dezelfde lijn van Poliça’s eerdere werk: de stem van Channy Leaneagh is nog steeds even gelaagd, en het instrumentale werk blijft een puike combinatie van synths en R&B-geluiden. “We hadden het gevoel op een goeie formule gestuit te zijn, dus we wilden dat behouden”, zegt Poliça daarover in een recent interview met muziekmagazine DIY.

De nieuwe single werd afgelopen weekend samen met Justin Vernon gedebuteerd op het Amerikaanse muziekfestival Coachella. Vorig jaar nog zei de Grammy-winnaar dat ‘Poliça de beste band was die hij ooit had gehoord.’ Vernon komt de laatste tijd wel meer in de pers, nu hij het nieuwe blues-rock project ‘The Shouting Matches’ op poten zette.

Het debuut van dat collectief, dat Vernon samen met Phil Cook van Megafaun en Brian Moen oprichtte, kwam overigens uit op 15 april en heet ‘Grownass Man’. ‘Tiff’ is verkrijgbaar op iTunes, een fysieke release volgt op 10 juni. Of er een nieuwe plaat komt later dit jaar, is nog niet zeker. (JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content