Pogues-gitarist Philip Chevron overleden

© Sven Masschelein

Philip Chevron, de gitarist van The Pogues en tekstleverancier van onder meer ‘Thousands Are Sailing’, heeft de strijd tegen kanker verloren. Hij was 56 jaar.

Philip Chevron is overleden aan de gevolgen van kanker. De Ierse muzikant – gitarist bij The Pogues en tekstleverancier voor de band – vocht vijf jaar lang tegen hoofd- en nekkanker. Met succes, want vorig jaar werd de behandeling beëindigd en werd hij genezen verklaard. In augustus werd echter een nieuwe, ongeneeslijke tumor vastgesteld.

Chevron zetten zijn eerste stappen in de muziek in 1976 met ‘The Radiators From Space’, geboekstaafd als eerste punkband van Ierland. In 1981 liep hij Pogues-frontman en enfant terrible Shane MacGowan tegen het lijf. Enkele vruchtbare gesprekken later mocht Chevron na ‘Red Roses for Me’, debuutplaat van The Pogues, tijdelijk de band vervoegen. Hij werd vast lid en schreef enkele bekende nummers waaronder ‘Thousands Are Sailing’, te horen op het derde album ‘If I Should Fall From Grace With God’.

‘Philip was uniek. We gaan hem vreselijk missen. Dublin en de wereld zijn ietsje kleiner geworden. Onze gedachten naar zijn familie’, meldt de band in een bericht. (DB)

Hier staat ingevoegde content die informatie op uw apparaat wil opslaan en/of openen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content