Pixies komt met nieuwe plaat ‘Indie City’

© Piet Goethals

Voor het eerst, in meer dan twee decennia, brengen de Pixies nieuw materiaal uit.

Voor het eerst, in meer dan twee decennia, brengen de Pixies nieuw materiaal uit.

De pixies hebben hun nieuwe plaat ‘Indie City’ gedoopt. Het is de opvolger van Trompe Le Monde, dat in 1991 werd uitgebracht. De nieuwe plaat zal uitgebracht worden in april door het eigen onafhankelijke platenlabel van de band, Pixiesmusic. De distributie en marketing is dan weer in handen van Pias Recordings.

Het album bestaat uit Bagboy, het eerste nummer van de band in meer dan tien jaar, de acht nummers van EP-1 en EP-2 én de drie nieuwe tracks van het net uitgebrachte EP-3.

De 12 nummers op het nieuwe album werden geproduceerd door Gil Norton, die ook al de klassiekers van de Pixies ‘Doolittle Bossanova’ en ‘Trompe le Monde’ achter zijn naam heeft staan.

“Vier jaar geleden begonnen we erover om nieuwe muziek op te nemen,” aldus Pixies-drummer David Lovering. “Het voelde gewoon aan als iets wat we moesten doen. Op tournee gaan zonder nieuwe muziek, dat ging gewoon niet. Het praten over een nieuwe plaat evolueerde naar schrijven en opnemen en we zijn allemaal ontzettend blij met de manier hoe alles is samengekomen.”

De nieuwe plaat verschijnt op 28 april en op 5 juli staan de Pixies op de wei in Werchter. (LVR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content