Pinkpop eert Thé Lau

© Belga

In een stampvolle en bloedhete tent brachten duizenden Pinkpopbezoekers zaterdagmiddag in het Nederlandse Landgraaf met een daverend applaus een eerbetoon aan Thé Lau en The Scene.

Al lang voordat de band het podium betrad, puilde de Brand Bier Stage aan alle kanten uit en tot ver buiten de tent dromden mensen samen om vol overtuiging te klappen en te juichen voor de Nederlandse band die met veel hits nationale muziekgeschiedenis schreef.

Voor het eerst in zijn 35-jarig bestaan stond de nederrockband The Scene zaterdag op Pinkpop. Cynisch genoeg was het debuut ook meteen de zwanenzang: zanger, gitarist, componist en tekstschrijver Thé Lau is ongeneeslijk ziek. De groep geeft deze maand een aantal

afscheidsoptredens en Pinkpop bood de muzikanten daar graag een podium voor.

Ongeneeslijk ziek

Presentator Marco Roelofs kondigde de groep aan met een emotioneel gedicht samengesteld uit poëtische zinnen uit bekende nummers van The Scene. Daarop betraden de muzikanten het podium, onder een oorverdovend gejuich. Een uur lang slingerde de energieke Lau de grootste hits van The Scene de tent in. En elk nummer werd uit volle borst meegezongen door het publiek en afgesloten met gejuich en geklap.

Lau, die aan keelkanker lijdt en niet lang meer te leven heeft, bedankte zijn publiek voor de hartverwarmende opkomst en de organisatie voor de gelegenheid. “Pinkpop is toch het festival der festivals. Dit is echt fantastisch! We love you! ” Hij wilde wel nog even iets duidelijk maken: “Ik ben de afgelopen tijd behoorlijk ziek geweest, maar ik sta hier nadrukkelijk niet als een patiënt.” (Belga/MS)

Op de website van 3 voor 12 is gedurende het hele festival een livestream te zien.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content