Pinkpop Classic gaat opnieuw door

Pinkpop Classic maakt op 25 augustus een doorstart. De Britse rockband Fischer-Z is de eerste grote naam van het Zuid-Nederlandse retrofestival. Dat meldt het regionale Dagblad De Limburger.

Dagblad De Limburger, een regionaal dagblad in de Nederlandse provincie Limburg, laat weten dat Pinkpop Classic opnieuw zal plaatsvinden. Het festival naar analogie van TW Classic in België, ging in 2011 niet door, omdat organisator Jan Smeets er niet in slaagde een aantrekkelijk programma samen te stellen voor het evenement op het Megaland-terrein in Landgraaf.

Ook het bezoekersaantal liep het jaar voordien al drastisch terug van twaalf- naar zesduizend. ‘Op een gegeven moment houdt het op’, liet de Pinkpopbaas vorig jaar weten. Volgens de krant komt hij dus terug op die beslissing, en komt er anno 2012 een vijfde editie van het classicfestival.

Affiche met Fischer-ZDe eerst vastgelegde naam is de Britse rockband Fischer-Z. De band rond John Watts speelde in 1981 op het eigenlijke Pinkpop, toen nog in Geleen. Watts bracht onlangs een soloalbum uit met gepimpte Fischer-Z hits uit het verleden.

Het is niet zeker dat de artiesten die dit jaar op Pinkpop Classic optreden, allemaal een Pinkpop-achtergrond hebben. Smeets houdt niet langer vast aan de regel dat ze in het verleden al eens op het “grote” festival moeten hebben gestaan, weet de regionale krant. (Belga/DB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content